اولین عیدی ویندوزی،اطلاعات پایهای برای ویندوز ۸ که شما باید حتما بدانید!:



چندین ماه است که ویندوز ۸ رسماً به بازار آمده و امروزه میتوان تبلتها، لپتاپها، و پکهای DVD ویندوز ۸ را پشت ویترین فروشگاههای لوازم رایانه مشاهده کرد. با این وجود هنوز ویندوز ۸ برای بسیاری از کاربران مجهول است و برخی اصلاً نمیدانند که چیست و چه تفاوتهایی با ویندوز ۷ دارد.

علاوه بر این به خاطر تغییرات عمدهای که در رابط کاربری آن بوجود آمده و نقدهای فراوانی که بر علیه آن در رسانهها صورت گرفته بسیاری از کاربران از ارتقا دادن رایانهی خود به ویندوز ۸ واهمه دارند.
در این سری مقالات نوروزی از پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام، سعی داریم بررسی کاملی از تمام قسمتهای ویندوز ۸ داشته باشیم تا دیدگاهی صحیح و همهجانبه از ویندوز ۸ به کاربران منتقل کنیم.
انواع ویندوز ۸
ویندوز ۸ برای دستگاهها و کاربران مختلف، نسخههای مختلف دارد که همین مساله کاربران را بسیار سردرگم کرده است.
Windows RT نوعی از ویندوز ۸ است که تنها از رابط کاربری «مترو» (رابط کاربری جدید ویندوز ۸ یا همان صفحهی استارت) استفاده میکند و تنها نرمافزارهایی که با این رابط کاربری سازگار باشند روی این نسخه از ویندوز اجرا خواهند شد. این نرمافزارها مستقیماً از فروشگاه ویندوز (Windows Store) قابل دریافت هستند.

Windows RT مخصوص دستگاههایی است که از پردازندهی ARM استفاده میکنند (همانند بسیاری از تبلتها) و توسط سازنده بر روی دستگاه نصب میشود. بنابراین کاربران نمیتوانند این سیستمعامل را خود تهیه نمایند.
در Windows RT به طور پیشفرض نسخهای از Microsoft Office 2013 نصب میباشد.
Windows 8 همان نسخهای است که کاربران به صورت DVD خریداری مینمایند و روی رایانههای خود نصب میکنند. این نسخه هم رابط کاربری مترو دارد و هم رابط کاربری کلاسیک که در نسخههای پیشین ویندوز از آنها استفاده شده است. لذا در Windows 8 هم میتوان از نرمافزارهایی که رابط کاربری مترو دارند استفاده کرد و هم از بقیهی نرمافزارها.
این نسخه برای تبلتها، نتبوکها، و رایانههایی است که از پردازندههای Intel و AMD استفاده میکنند. در این نسخه از ویندوز Office 2013 به طور پیشفرض نصب نیست ولی میتوان آنرا مثل بقیهی نسخههای Office به طور دستی نصب کرد.
Windows 8 سه مدل دارد:
Windows 8 معمولی. که مناسب برای تمام کاربرانی است که استفادههای عمومی و معمولی از رایانهی خود میکنند مثل کاربران خانگی.
Windows 8 Pro این مدل برای کاربران حرفهای است که استفادههای خاص از رایانههای خود میکنند و برخی قابلیتهای فنی مثل بوت از روی درایو مجازی VHD یا رمزگذاری هارددیسک بوسیلهی BitLocker را دارد.
Windows 8 Enterprise برای کاربرانی است که در صنعت یا شغل خاصی میخواهند استفادههای خاص مربوط به همان شغل از رایانه انجام بدهند. برخی قابلیتهای خاص درون شبکه از جمله قابلیتهای این نسخه است.
- حداقل سخت افزار مورد نیاز ویندوز ۸ بسیار مانند ویندوز ۷ است.
- ۱GHZ CPU با قابلیت PAE یا PAE-NX (اکثر یا شاید تمام CPU های امروزی که عموم مردم از آنها استفاده میکنند این قابلیت را دارند.)
- ۱GB RAM برای ویندوز ۳۲bit و ۲GB RAM برای ویندوز ۶۴bit.
- فضای خالی در هارد ۲۰GB.
- کارت گرافیک با قابلیت پشتیبانی از DirectX 9 و درایور WDDM.
سالها است که اکثر رایانههایی که عموم مردم استفاده میکنند این قابلیتها را دارند. لذا اگر رایانهی شما خیلی قدیمی نیست به احتمال زیاد قابلیت اجرای ویندوز ۸ را دارد.
اگر میخواهید از نرمافزارهای مترو استفاده کنید باید صفحهی نمایشی با حداقل رزولوشن ۱۰۲۴ در ۷۶۸ داشته باشید. و اگر میخواهید در یک صفحه از یک نرمافزار مترو به طور همزمان با یک نرمافزار دیگر استفاده کنید باید حداقل رزولوشن ۱۳۶۶ در ۷۶۸ داشته باشید.
نصب ویندوز ۸
ویندوز ۸ را به دو صورت میتوانید روی رایانهی خود نصب کنید. یا به صورت صفر (Clean Install) یا Upgrade از نسخههای پیشین ویندوز.
در صورتی که میخواهید ویندوز قبلی خود را Upgrade کنید باید توجه داشته باشید که Upgrade از تمام نسخههای قبلی ویندوز به تمام نسخههای ویندوز ۸ انجام پذیر نیست.
مثلا از Windows 7 Enterprise تنها میتوانید به Windows 8 Enterprise ارتقا دهید.
توجه داشته باشید از نسخههایی آزمایشی ویندوز ۸ نمیتوانید به هیچ کدام از نسخههای نهایی ارتقا دهید.
اگر از ویندوز ۷ به ویندوز ۸ ارتقا میدهید، نرمافزارها، تنظیمات و فایلهای شخصیتان به ویندوز ۸ انتقال داده خواهند شد.
اگر از ویندوز ویستا به ویندوز ۸ ارتقا میدهید، نرمافزارهایتان حذف خواهند شد ولی تنظیمات و فایلهای شخصیتان به ویندوز ۸ خواهند آمد، و اگر از ویندوز XP به ویندوز ۸ ارتقا میدهفید تنها فایلهای شخصیتان به ویندوز ۸ خواهند آمد.
در هنگام ارتقا از ویندوز ۷، نرمافزار نصاب ویندوز ۸، برنامههای نصب شده روی رایانهی شما را بررسی میکند و اگر نرمافزاری وجود دارد که با ویندوز ۸ مطابق نیست همانجا به شما اطلاع میدهد و میتوانید آن را حذف کنید.
در حین نصب ویندوز ۸ میتوانید در حساب مایکروسافت خود (مثلاً بوسیلهی آدرس ایمیل Hotmail ) وارد شوید تا اطلاعات ویندوز ۸ در این رایانه با تمام رایانه و تبلتهای ویندوز ۸ که از آنها استفاده میکنید Synchronize بشوند و بتوانید از فروشگاه ویندوز ، نرمافزار دریافت کنید.
در هنگام نصب ویندوز ۸، زبانهای ورودی صفحهی کلید و محل زمانی از کاربر پرسیده نمیشود. البته بعد از نصب با چند کلیک ساده میتوان این تنظیمات را انجام داد.
در پست های آینده راهنمای گام به گام نصب ویندوز ۸ به شما آموزش خواهیم داد. منتظر پست های بعدی و اطلاع ازقابلیت های این ویندوز حرفه ای باشید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر